Titlu carte: Gătind cu Fernet Branca

Autor: James Hamilton-Paterson

Editura: Humanitas

Cod BCID: 688 8433060

1 comentarii:

Corina Stan (Pucioasa) spunea...

"GATIND CU FERNET BRANCA”…..da…iese o combinatie uimitoare din umorul lui Jerome K. Jerome, din dezgustul imaginilor sinestezice ale lui A.Camus(,,Ciuma”), din limbajul putin ,,adolescentin” al lui J.D.Salinger si din experienta noastra zilnica: ,,reclama si realitatea nu se potrivesc”.
Prin intermediul acestei carti (pe care am citit-o la recomandarea d-nei prof.de limba romana Sorina Stan, care m-a incurajat sa fac si eu parte din ,,Bookcrossing”),
m-am putut simti exact ca intr-o vacanta si mi-am putut aminti de propriile mele experiente de calatorie, ce-i drept, asemanatoare dintr-un anumit punct de vedere cu ale lui Gerald: esti nevoit sa iti petreci timpul cu persoane absolut necunoscute si chiar antipatice la prima vedere (Marta). Important este ca si aici, sa nu lasi ca aceste ,,mici impedimente” sa iti strice vacanta.
Recunosc faptul ca retetele propuse in aceasta carte nu m-au imbiat (si mi-am dat seama ce alegeri bune face mama cand pregateste mancarea), dar m-au amuzat teribil si mi-au deschis noi orizonturi de cunoastere.
,,Gatind cu Fernet Branca”poate fi un exercitiu imaginar pentru clipele cand v-ati plictisit de realitatea cotidiana.
Va sugerez si voua sa cititi cartea, chiar merita si poate chiar sa inchinati in cinstea lui James Hamilton- Paterson un pahar de vermut: de ce nu, un Fernet Branca?...

Trimiteți un comentariu

Carti

Vizitatori

Un produs Blogger.